Ukusno i lagano: Prilog od tikvica

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 06.06.2022 13:30

Služiti kao prilog ili samostalno jelo uz preliv od pavlake i belog luka

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 500-600 g mladih tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica bibera
  • 1-2 kašike seckanog peršuna
  • 30 g izrendanog kačkavalja
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 čen usitnjenog belog luka

Priprema

Oprati tikvice, odseći im krajeve pa ih prepolovite. Polutke opet prepolovite i svaki deo iseći na 3-4 štapića.

Sipati u činiju, politi uljem, izmešati, posuti začine i izmešati.

Poređati štapiće na žicu postavljena na pleh koji je obložen peki papirom.

Peći u rerni na 220'C 20-25 minuta da porumeni. Pečene posuti sa sirom mada nije obavezno.

Pri služenju prekriti ili umakati u blago razmućenu, viljuškom, kiselu pavlaku u koju se doda beli luk usitnjen.

 

Expand player
Pogledajte više