Spreman za 10 minuta: Recept za brzi tiramisu
Spoj kafe, piškota, maskarpone sira i kakaoa
Sastojci:
- 225 ml slatke pavlake
- 225 g maskarpone sira
- 71 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika likera (opciono, ali ukusno)
- 450 ml kafe, sobne temeprature
- 1 pakovanje piškota
- kakao
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, sa šećerom i vanilom. Zatim dodajte maskarpone i liker i nastavite da mutite.
Napravite kafu (1 kašičica nes kafe i vrela voda), pa umočite piškote i ređajte u tepsiju. Nemojte da držite keks predugo u kafi kako se ne bi raspao. Preko stavite fil, pa opet piškote i fil dok ne utošite materijal.
Poslednji red treba da bude fil. Preostali fil sipajte u špric za kolače i dekorišite tiramisu. Zatim pospite kakao preko.