Za mekane usne: Recept za domaće labelo

alo.rs/informer/Lj.Č. | Žena 06.06.2022 11:30

Najekonomičnije će biti da u startu pripremite veću količinu

Foto: Shutterstock

Potrebna vam je osnova tj. masna faza koja daje čvrstinu labelu. Ona je ta koja stvara zaštitni fil na površini usana, sprečava njihovo isušivanje i omogućava ostalim supstancama da ispolje svoje dejstvo. Trebala bi da se lako nanosi na usne i ostavlja na njima sloj koji je prijatan i ne previše težak.

Labelo ima čvršću strukturu od grožđane masti. Pakuje se u specifične labelo kalupe čija gramaže je obično do 5g. Grožđane masti pakujemo u kutijice koje mogu biti od 10, 15 do 30ml. Skupite i iskoristite stara pakovanja ili kupite nove posudice, teglice i kutijice. Imajte u vidu da prilikom izrade deo supstanci se zadržava na posudi i neće moći da bude iskorišćen.

SASTOJCI ZA LABELO ZA 30G:

  • 10g pčelinjeg voska
  • 18g belog vazelina
  • 2g bademovog ulja (ili ulje po vašem izboru)
  • 1 kap etarskog ulja po želji
  • Dodajte i na vrh noža deo karmina ako želite da dobijete preparat u boji

Priprema:

Obratite pažnju na higijenu posuđa i ambalaže u kojima ćete pripremati i pakovati preparat. Dobro ih operite, očistite i osušite.

Prvo odmerite pčelinji vosak i zagrejte ga na vodenoj pari. Možete u širu posudu nasuti vodu i zagrevati, a u nju dodati manju posudu sa voskom. Otopite vosak uz mešanje, kašičicom. Potom mu dodajte odmereni vazelin i mešajte dok se obe supstance ne otope. Skinite sa šporeta i nastavite mešanje. Dodajte komadić karmina, prmešajte, pa potom dodajte ulje po izboru. Na samom kraju kad se smesa malo prohladi dodajte etarsko ulje opet promešajte pa dok je smesa još tečna napunite kalupe. Ostavite da se ohlade. Možete ih staviti i u frižider da ubrzate proces.

Možete ga naravno spakovati i u kutijice ili teglice kao grožđanu mast, ali će biti malo čvršće za upotrebu.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više