NIKAKO NE BACAJTE PETELJKE OD JAGODA Mogu vam pomoću u regulaciji šećera, stresa i u podmlađivanju
Jagode su mnogima omiljeno voće, sjajne su za pripremu mnogih kolača i poslastica. Gotovo automatski svi bacaju peteljke pre jela.
Međutim, pravite grešku.
Mnogi stručnjaci prirodne i narodne medicine smatraju da upravo ove peteljke jagoda mogu biti izuzetno korisne po naše zdravlje i lepotu. Ovaj deo jagode izuzetno je bogat vitaminom C.
Mnogi od peteljki prave čaj protiv stresa, lošeg raspoloženja, umora, a smatra se i da blagotvorno utiče na rad bubrega.
Peteljke jagoda koriste se i kao prirodni preparat u očuvanju mladolikog izgleda. Kada se usitne i izmiksuju mogu se koristiti kao maska protiv bora na licu i vratu. Pored toga, listići jagoda mogu se koristiti i za negovanje kose.
Peteljke ovog voća mogu pozitivno delovati i na regulisanje nivoa šećera u krvi, ali treba da znate da u ove svrhe najbolje je koristiti jagode organskog porekla.
Kako napraviti ćaj od peteljki organskih jagoda?
Kašiku opranih i usitnjenih peteljki ubacite u 300 ml proključale vode.
Ostavite tako da odstoji 20-ak minuta, pa potom procenite i ostavite da se ohladi.
Preporučeno je da konzumirate 2 šolje na dan.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)