SAVRŠEN RUČAK ZA VRELE LETNJE DANE Spremite rižoto sa graškom i spanaćem
Uz ovaj lagani ručak ćete lakše podneti vrućine
Odličan ručak za vrele letnje dane:
SASTOJCI:
kašika maslinovog ulja
manja glavica crnog luka
čen belog luka
300 g pirinča
1,2 l bistre pileće supe
80 g spanaća
500 g graška
50 g parmezana
so, biber
PRIPREMA:
U većem tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti sitno seckan crni luk.
Dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti pirinač, pržiti dva minuta, te dodati kutlaču-dve supe. Mešati dok pirinač ne upije tečnost. Postupak ponavljati dok pirinač ne omekša. Zatim dodati spanać, grašak i preostalu supu, krčkati još pet minuta, pa posoliti, pobiberiti i umešati parmezan. Sve dobro sjediniti i odmah poslužiti.
BONUS VIDEO: