DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA Osvežavajuća poslastica kojoj niko ne može da odoli

Jelena Marković | Žena 10.06.2022 20:30

Bliži se leto, a sladoled je jedna od omiljenih poslastica. Zbog toga je pravo vreme da napravite domaći sladoled od višanja koji će biti bolji nego kupovni

DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA Osvežavajuća poslastica kojoj niko ne može da odoli

Foto: Shutterstock

Sastojci:

300 g zamrznutih višanja

150 g šećera
kesica vanilin-šećera
tri dl kisele pavlake
tri dl slatke pavlake
nekoliko kapi višnjevače

Priprema:

Odmrznite višnje.Trećinu višanja odvojte sa strane.

Ostatak voća kuvajte sa šećerom i vanilin-šećerom na jačoj vatri dok ne dobijete gustinu kao za džem.Ostavite da se dobro ohladi.

Pripremljeno voće pomešajte s kiselom pavlakom, pa dodajte nekoliko kapi višnjevače.Umutite slatku pavlaku, dodajte očišćene višnje i smesu od kisele pavlake.Lagano mešajte dok se smesa ne sjedini.

Kremastu smesu stavite u plastičnu posudu s poklopcem, pa odložite u zamrzivač.Sladoled služite uz keks.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više