Mnogo ukusniji od kupovnog: Recept za domaći tartar sos
Većinu sastojaka sigurno već imate
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 sirova žumanca
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 mladi luk
- 50 g kiselih krastavaca
- 1 kašičica senfa u prahu
- 120 g pavlake
- 1/2 limuna
- mirođija
Priprema:
Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojite žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim.
Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk. Dok mutite, dodajte i pavlaku.
Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana.
Ako nije moguće koristiti domaća jaja u čiju svežinu ne sumnjate, onda je bolje da ih ne dodajete u sos. Kao zamenu stavite malo više maslinovog ulja.