Mnogo ukusniji od kupovnog: Recept za domaći tartar sos
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 2 jajeta 
  • 2 sirova žumanca
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 mladi luk 
  • 50 g kiselih krastavaca
  • 1 kašičica senfa u prahu
  • 120 g pavlake
  • 1/2 limuna
  • mirođija

Priprema: 

Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojite žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim.

Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk. Dok mutite, dodajte i pavlaku.

Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana.

Ako nije moguće koristiti domaća jaja u čiju svežinu ne sumnjate, onda je bolje da ih ne dodajete u sos. Kao zamenu stavite malo više maslinovog ulja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading