JEDNOSTAVNO,A PREUKUSNO Pikantna čorba sa plodovima mora
Foto: Shutterstock

Sastojci:

paket zamrznutih mešanih plodova mora

glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 supene kašike maslinovog ulja

pelat u konzervi

supena kašika pirea od paradajza

kocka ribljeg ili bujona od povrća

malo sveže ljute paprike (ako volite ljuto)

malo svežeg lista peršuna

so i biber po ukusu

kriške limuna

Priprema:

U sud stavite supenu kašiku maslinovog ulja i na umerenoj temperaturi ugrejte.Beli luk iseckajte na tanke listiće i malo prodinstajte. Dodajte crni luk sitno iseckan i na umerenoj temperaturi dinstajte da postane staklast. Paradajz pire sipajte i mešajte da se sve sjedini. Pelat izgnječite i sipajte, pojačajte temperaturu i kada prokuva, smanjite i krčajte dva, tri minuta. Nalijte sa pola litre bujona i kada sve provri, posolite, pobiberite, smanjite temperaturu i dodajte odleđene i proceđene plodove mora. Dovoljno je nekoliko minuta na srednjoj temperaturi i samo lagano promešajte. Proverite da li je treba dodati još soli i bibera. Servirajte u činiji. Pospite odozgo  seckanim listovima svežeg peršuna i prelijte sa malo maslinovog ulja. Kriške limuna servirajte odvojeno da svako zakiseli po ukusu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading