JEDNOSTAVNO,A PREUKUSNO Pikantna čorba sa plodovima mora
Sastojci:
paket zamrznutih mešanih plodova mora
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 supene kašike maslinovog ulja
pelat u konzervi
supena kašika pirea od paradajza
kocka ribljeg ili bujona od povrća
malo sveže ljute paprike (ako volite ljuto)
malo svežeg lista peršuna
so i biber po ukusu
kriške limuna
Priprema:
U sud stavite supenu kašiku maslinovog ulja i na umerenoj temperaturi ugrejte.Beli luk iseckajte na tanke listiće i malo prodinstajte. Dodajte crni luk sitno iseckan i na umerenoj temperaturi dinstajte da postane staklast. Paradajz pire sipajte i mešajte da se sve sjedini. Pelat izgnječite i sipajte, pojačajte temperaturu i kada prokuva, smanjite i krčajte dva, tri minuta. Nalijte sa pola litre bujona i kada sve provri, posolite, pobiberite, smanjite temperaturu i dodajte odleđene i proceđene plodove mora. Dovoljno je nekoliko minuta na srednjoj temperaturi i samo lagano promešajte. Proverite da li je treba dodati još soli i bibera. Servirajte u činiji. Pospite odozgo seckanim listovima svežeg peršuna i prelijte sa malo maslinovog ulja. Kriške limuna servirajte odvojeno da svako zakiseli po ukusu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)