NAPRAVITE PASTU KARBONARU Po originalnom italijanskom receptu

magazin novosti/Alo.rs/J.M. | Žena 12.06.2022 16:11

Ova pasta je nezaobilazni deo italijankse kuhinje, a evo recepta koji će vas oduševiti

Foto: Shutterstock

Karbonara je omiljeno jelo kako mnogim Italijanima tako i ljudima širom sveta.

Dosta ljudi se u restoranima opredeljuje baš za ovaj obrok, a evo recepta koji će vam pomoći da napravite ovu pastu baš kao italijanski kuvari. 

Potrebni sastojci: 

1/2 kg špageta

300 g mesnate slanine
1/2 l pavlake za kuvanje
1 čaša kisele pavlake
2 jajeta
1 žumance
300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
80 ml ulja

Način pripreme: 

Slaninu iseckati na sitne kockice i staviti je na zagrejano ulje da se prži. Dok se slanina prži skuvati špagete.
U dublju činiju razbiti jaja, pa ih žicom za mućenje, sjediniti. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. U tankom mlazu, uz neprestano mućenje, sipati vodu, u kojoj su se kuvale špagete. Sve sjediniti.
Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi. Na kraju dodati proceđene špagete, dobro promešati i poslužiti.

Ovaj recept je pogodan ukoliko vam treba brz i ukusan ručak koji će biti po svačijem ukusu. Količinu sastojaka možete povećavati i smanjivati u zavisnosti od toga za koliko ljudi pravite pastu. Ovu gore navedenu količinu može da jede 4 do 5 osoba. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više