NAPRAVITE PASTU KARBONARU Po originalnom italijanskom receptu
Ova pasta je nezaobilazni deo italijankse kuhinje, a evo recepta koji će vas oduševiti
Karbonara je omiljeno jelo kako mnogim Italijanima tako i ljudima širom sveta.
Dosta ljudi se u restoranima opredeljuje baš za ovaj obrok, a evo recepta koji će vam pomoći da napravite ovu pastu baš kao italijanski kuvari.
Potrebni sastojci:
1/2 kg špageta
1/2 l pavlake za kuvanje
1 čaša kisele pavlake
2 jajeta
1 žumance
300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
80 ml ulja
Način pripreme:
Slaninu iseckati na sitne kockice i staviti je na zagrejano ulje da se prži. Dok se slanina prži skuvati špagete.
U dublju činiju razbiti jaja, pa ih žicom za mućenje, sjediniti. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. U tankom mlazu, uz neprestano mućenje, sipati vodu, u kojoj su se kuvale špagete. Sve sjediniti.
Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi. Na kraju dodati proceđene špagete, dobro promešati i poslužiti.
Ovaj recept je pogodan ukoliko vam treba brz i ukusan ručak koji će biti po svačijem ukusu. Količinu sastojaka možete povećavati i smanjivati u zavisnosti od toga za koliko ljudi pravite pastu. Ovu gore navedenu količinu može da jede 4 do 5 osoba. Prijatno!
BONUS VIDEO: