Poslastica koju ćete obožavati: Domaći keksići sa kokosom
Cela kuća će mirisati
Sastojci:
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 300 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- vanilin šećer
- jaje
- kašičica praška za pecivo
Priprema:
Umutite puter i šećer. Dodajte jaja, izmešajte, dodajte brašno, vanilu i prašak za pecivo. Na kraju kokosovo brašno, a ako je potrebno i malo više. To zavisi od veličine jaja. Ostavite da odstoji u firižideru sat vremena. Na pleh stavite pek papir.
žNapravite kuglice i pritisnite rukom ili viljuškom. Ostavite dovoljan razmak jer će se širiti tokom pečenja. Kada porumene i dobiju zlatno-žutu boju izvadite iz rerne i prohladite. Dok je keks vruć mekan je, a kada se malo prohladi lakše se odvaja.