Prirodni lekovi: Probajte ovih nekoliko delotvornih saveta i rešite se čukljeva na nogama

alo.rs/jednaistina/Lj.Č. | Žena 13.06.2022 19:30

Budite uporni

Foto: Shutterstock

Uveče, 1 kašiku izsitnjenog lovorovog lista preliti sa 300 ml vode i kuvati 5 minuta (u emaliranom sudu). Posli sve preručiti u termos i ostaviti do ujutru.

Ujutru procediti i piti u toku dana manjim gutljajima (nemojte popiti sve odjednom). Postupak raditi 3 dana uzastopno, pripremajući svako veče svež napitak. Tretman ponovite ponovo za 7 dana.

Nemojte da se iznenadite ako budete imali čestu potrebu za mokrenjem. Ovo je znak da su se soli u organizmu počele rastvarati i pomalo iritirati bešiku. Rezultat ćete osetiti posle desetak dana.

Pojaviće se lakoca u celom telu, pročiće bolovi u zglobovima. Ovaj recept je takođe efikasan kod prirodnog razbijanja kamena u žuci i pretvaranja njega u pesak.

Ovaj način lečenja trajaće oko 2 meseca, i čukljevi na nogama nestaće u potpunosti.

Uzmite 5 velikih lovorovih listova, isitnite ih i zalijte sa 100 ml 96%-nog alkohola. Ostaviti da odstoji nedelju dana, posle procijediti.

Dobijenom smesom mazati čukljeve, ali prije toga neophodno dobro napariti noge u toploj vodi (3 l vode i 1 kašika sode bikarbone).

Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite.

Odlično sredstvo za oslobađanje od bolnih čukljeva, zglobova i drugih izraslina je jod sa aspirinom

Isitniti 5 tableta aspirina ili andola (od 200 mg) u 10 ml joda. Promućkati, dok se aspirin ne rastvori u jodu i ne postane bezbojan.

Ovim rastvorom mazati bolna mesta (čukljeve , bolne zglobove i druge izrasline) svako veče. Posle toga obavezno utopliti preko noći. Brzo ćete osetiti pozitivan efekat.

Običan sapun ublažava bol i upalu sa defomisanih čukljeva.

Narendajte sapun, nanesite na bolno mesto i dobro izmasirajte. Isperite, osušite i natopite mrežicu sa jodom. Najbolje je umočiti štapić za uši u povidon jod, pa preko čukljeva natopiti jodom mrežu.

To je mreža horizontalnih i vertikalnih linija, odnosno kvadratica, na rastojanju od oko 1 cm. Ovako namazan jod se najbolje apsorbuje. Treba pustiti da se jod osuši na koži, pa tek posle toga obući carape. Kurs lečenja je 30 dana.

Expand player
Pogledajte više