SPECIJALITET MEDITERANSKE KUHINJE Testanina sa tikvicama i slaninicom, najlepši letnji ručak, gotov za 30 minuta
Sastojci:
testenina po želji
300 grama slanine
200 mililitara pavlake za kuvanje
1 jaje
čen do dva belog luka
so, biber, bosiljak, peršun, origano po ukusu
Priprema:
Skuvati testeninu.
Sipajte kašiku maslinovog ulja u dublji tiganj, pa na srednjoj vatri propržite sitno i tanko seckanu slaninu. Nakon kraćeg prženja, dodaje sitno sečen beli luk i iseckanu tikvicu, pa začinite.
Ostavite da se prži dok tikvica ne omekša i ne počne da pušta vodu, pa dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da se krčka poklopljeno još neko vreme.
Servirati testeninu uz sočni sos od tikvica i slanine, preko kojih ćete staviti jedno prženo jaje na oko!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)