RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK SA PRIJATELJIMA Paprikaš na lovački način, toliko dobar da nećete znati kad je dosta
Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti
Potrebno je:
500 g junećeg mesa
250 g svinjskog mesa
200 g suve slanine
1/2 kg crnog luka
1/2 l belog vina
4 paprike babure
1 zelena ljuta papričica
aleva paprika
mleveni biber
so
Priprema
Juneće meso od plećke i svinjskog vrata iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.
Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg i svinjskog mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.
Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.
BONUS VIDEO