SPREMITE ITALIJANSKI KOLAČ OD TREŠANJA Recept koji svima uspeva
Sastojci:
250 g maskarponea
3 jajeta
300 g brašna
kašičica praška za pecivo
50 g putera
400 g trešnji
kašičica ekstrakta vanile
220 g šećera u prahu
po želji malo rendane čokolade
Priprema:
Očistite trešnje od koštica i ostavite ih da se ocede od tečnosti. Za to vreme umutite šećer i jaja u krem. Dodajte u njih maskarpone i promešajte špatulom. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu. Istopite puter, ostavite da se ohladi, pa dodajte u smesu mešajući. Na kraju dodajte i trešnje i promešajte. Za pečenje kolača od trešanja koristite kalup sa ivicom koja se skida, pokriven papirom za pečenje. Sipajte smesu i zaravnajte. Pecite kolač na 180 stepeni oko 35-40 minuta i ostavite da se prohladi. Pospite kolač šećerom u prahu ili rendanom čokoladom i servirajte.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)