ROL-VIRŠLE KAO U PEKARI Savršeno jelo za laku noć

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 15.06.2022 21:30

Zaista jedan lagan recept, gde nema čekanja na dizanje testa, već se sve odmah radi. Umesto viršli možete koristiti i druge filove ili ih ostaviti da budu prazne

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

dva bloka lisnatog testa
osam viršli
malo ulja
dva žumanceta
senf, kečap
krupna morska so

Priprema: 

Lisnato testo odmrznuti, rastanjiti oklagijom na debljinu od tri-četiri milimetra, pa oštrim nožem iseći na trake širine dva prsta. U svaku traku uviti po jednu viršlu. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Umutiti žumanca sa malo ulja, te dobijenom smesom premazati rol-viršle. Posoliti sa malo morske soli, te po želji posuti semenkama susama. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta, odnosno dok rol-viršle ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo, uz kečap i senf.   

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više