NAPRAVITE DOMAĆE SARMICE OD VINOVE LOZE Uz minimalno truda imaćete savršen ručak za celu porodicu
Pirinač, jagnjeće mleveno meso i listovi vinove loze su provereni sastojci za odličan ručak
Možda će vam izgledati kao mnogo posla, ali se pravljenje ovih sarmica od vinove loze definitivno isplati:
SASTOJCI:
maslinovo ulje
500 g listova vinove loze
sok od limuna
500 g jagnjećeg mlevenog mesa
100 g pirinča
tri glavice crnog luka
trećina šolje peršuna
trećina šolje nane
trećina šolje mirođije
so, biber
PRIPREMA:
Pirinač potopiti u hladnu vodu, ostaviti da odstoji pola sata, pa ocediti. Dodati sitno iseckan crni luk i mleveno meso, posoliti, pobiberiti, začiniti nanom, peršunom i mirođijom, pa sve dobro sjediniti. Listove vinove loze kratko blanširati u ključaloj vodi, pa ocediti. Najdeblje listove staviti na dno nauljene šerpe, a preostale filovati pripremljenom smesom, uvijati i ređati u šerpu. Naliti sa 750 mililitara vode, preliti sa malo ulja i soka od limuna, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri oko 45 minuta.
BONUS VIDEO: