NAPRAVITE DOMAĆE SARMICE OD VINOVE LOZE Uz minimalno truda imaćete savršen ručak za celu porodicu
Možda će vam izgledati kao mnogo posla, ali se pravljenje ovih sarmica od vinove loze definitivno isplati:
SASTOJCI:
maslinovo ulje
500 g listova vinove loze
sok od limuna
500 g jagnjećeg mlevenog mesa
100 g pirinča
tri glavice crnog luka
trećina šolje peršuna
trećina šolje nane
trećina šolje mirođije
so, biber
PRIPREMA:
Pirinač potopiti u hladnu vodu, ostaviti da odstoji pola sata, pa ocediti. Dodati sitno iseckan crni luk i mleveno meso, posoliti, pobiberiti, začiniti nanom, peršunom i mirođijom, pa sve dobro sjediniti. Listove vinove loze kratko blanširati u ključaloj vodi, pa ocediti. Najdeblje listove staviti na dno nauljene šerpe, a preostale filovati pripremljenom smesom, uvijati i ređati u šerpu. Naliti sa 750 mililitara vode, preliti sa malo ulja i soka od limuna, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri oko 45 minuta.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)