SPREMITE CRVENE NJOKE Ukusan obrok spreman za tili čas
Njoke se prave od krompira i to očas posla. Domaće su uvek bolja opcija od kupovnih, ali ako vas mrzi da pravite i kupovne su dobro rešenje. Mogu da se kombinuju s najrazličitijim umacima i prelivima, a odlična su baza za jela s raznim sosovima od paradajza i pavlake ili topljenog sira. Mogu da se služe i kao prilog uz gulaš, a namenjeni su ljubiteljima brzih, jednostavnih i ukusnih jela od krompirovog testa
Sastojci:
1 crni luk
1 crvena papirka
1 čen belog luka
400 g pelata
500 g njoka
130 g mocarela sira
Priprema:
Papriku i luk iseckajte na kockice, pa prodinstajte. Dodajte mleveni beli luk, ostavite minus, pa sipajte pelat.Kuvajte nekih 10 minuta, uz povremeno mešanje.Zatim dodajte njoke koje ste prethodno skuvali.Začinite po želji, pa sipajte u vatrostalnu posudu.Pospite komadima mocarele i pecite na 200°C oko 10 minuta.
BONUS VIDEO: