PRAVI LETNJI SPECIJALITET Spremite gurmanski pileći suvlaki
Suvlaki na grčkom jeziku znači "mali ražnjić", a zapravo je reč o neodoljivim ražnjićima od junetine, piletine i jagnjetine. Mi smo se opredelili za piletinu mariniranu u vinu i začinima
Sastojci:
četiri čena belog luka
pola šolje belog vina
četvrt šolje maslinovog ulja
origano, ljuta tucana paprika
dve kašičice rendane kore limuna
dve kašike soka od limuna
750 g pilećeg filea
so, biber
Priprema:
U činiji sjediniti izgnječeni beli luk, vino, ulje, origano, sok i koru limuna, tucanu papriku, so i biber.Pileći file iseći na kocke, pa ubaciti u marinadu, poklopiti i staviti u frižider da se marinira dva-tri sata.Meso potom ređati na štapiće za ražnjiće.Peći na roštilju ili u gril tiganju desetak minuta na umerenoj vatri, da meso dobije lepu boju sa svih strana.
Prijatno!
BONUS VIDEO: