POSLASTICA ZA TOPLE DANE Recept za dezert sa keksom i kakaom

magazin novosti/Alo.rs/J.M. | Žena 16.06.2022 16:30

Pravi letnji dezert

Foto: Printscreen Youtube/Novo jutro

Potrebno je:

8 dl mleka
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakao praha
rendana korica pomorandže
15 komada četvrtastog keksa
10 komada piškota
1 kašičica kakaoa
50 g čokolade
1 kašika ulja
80 g margarina

Priprema:

U mleku razmutite brašno, šećer, kakao, koricu pomorandže i stavite na ringlu da se kuva dok se ne zgusne.

U vruće dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
U kalup dimenzija 30h10 cm stavite prijanjajuću foliju.
Na dno sipajte sloj fila, poređajte 5 komada četvrtastog keksa, fil, keks, fil, keks, fil, piškote.
Zatvorite folijom i stavite u frižider da odstoji tri sata.
Zatim izvadite iz kalupa, pospite kašičicom kakaoa i išarajte čokoladom koju ste otopili sa kašikom ulja.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više