POSLASTICA ZA TOPLE DANE Recept za dezert sa keksom i kakaom
Potrebno je:
8 dl mleka
4 kašike brašna
2 kašike kakao praha
rendana korica pomorandže
15 komada četvrtastog keksa
10 komada piškota
1 kašičica kakaoa
50 g čokolade
1 kašika ulja
80 g margarina
Priprema:
U mleku razmutite brašno, šećer, kakao, koricu pomorandže i stavite na ringlu da se kuva dok se ne zgusne.
U vruće dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
U kalup dimenzija 30h10 cm stavite prijanjajuću foliju.
Na dno sipajte sloj fila, poređajte 5 komada četvrtastog keksa, fil, keks, fil, keks, fil, piškote.
Zatvorite folijom i stavite u frižider da odstoji tri sata.
Zatim izvadite iz kalupa, pospite kašičicom kakaoa i išarajte čokoladom koju ste otopili sa kašikom ulja.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)