POSLASTICA ZA TOPLE DANE Recept za dezert sa keksom i kakaom
Foto: Printscreen Youtube/Novo jutro

Potrebno je:

8 dl mleka

5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakao praha
rendana korica pomorandže
15 komada četvrtastog keksa
10 komada piškota
1 kašičica kakaoa
50 g čokolade
1 kašika ulja
80 g margarina

Priprema:

U mleku razmutite brašno, šećer, kakao, koricu pomorandže i stavite na ringlu da se kuva dok se ne zgusne.
U vruće dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
U kalup dimenzija 30h10 cm stavite prijanjajuću foliju.
Na dno sipajte sloj fila, poređajte 5 komada četvrtastog keksa, fil, keks, fil, keks, fil, piškote.
Zatvorite folijom i stavite u frižider da odstoji tri sata.
Zatim izvadite iz kalupa, pospite kašičicom kakaoa i išarajte čokoladom koju ste otopili sa kašikom ulja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading