NAPRAVITE DOMAĆI ČIPS Grickalica koja se brzo i jednostavno sprema
Mnogima je omiljena grickalica čips, međutim, on sadrži mnogo ulja, konzervansa i aditiva. Srećom, iskusne domaćice su otkrile kako možete da ga napravite
Ovaj recept će vas oduševiti!
Sastojci:
2 veća krompira
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica paradajza u prahu
1 kašičica mlevene čili papričice
1 kašičica smeđeg šećera
Priprema:
Krompir oljuštite, pa ga isecite na rebrasto rende ili na kolutove i koliko nemate rende. Prospete ga u vodu i isperite dok voda ne bude skroz čista. Stavite ga u ključalu vodu i kuvajte ga tačno 5 minuta. Pažljivo ga izvadite špatulom i poređajte da ubrus da se ocedi od viška vode. Pecite ga u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu hrskavu koricu, ali ga nemojte mešati da se ne bi izlomio. Izvadite ga lagano i ocedite od viška ulja. Sve začine pomešajte u činijici, dobro ih sjedinite, pa ih ravnomerno pospite preko čipa i vaša grickalica je spremna za konzimiranje.
BONUS VIDEO: