DA SE RASPAMETIŠ Iskusne domaćice imaju trik za najukusniju krastavac salatu
Salata donosi pravo osveženje i ukus prave domaće hrane. Ako možete, uvek koristite sveže ubranu mirođiju (svi koji imaju baštu to lako mogu obezbediti). Takođe, ova salata se servira odmah, budući da krastavci ispuštaju vodu i nakon nekog vremena, salata postaje "mlohava".
Hajde da vidimo kako se pravi ovaj letnji delikates u svetu salata.
Sastojci:
2 krastavca, delimično oljuštena i isečena
1 šolja običnog jogurta
2 čena belog luka, mlevena
2 kašike seckanog sveže mirođije
sok od pola limuna
1 kašičica granuliranog šećera (mali trik iskusnih domaćica)
so i biber po ukusu
Uputstva:
Operite, a zatim delimično ogulite krastavce na prugasti uzorak tako što ćete ostaviti trake oko 1 sm. Isecite na kriške i prebacite u posudu za mešanje srednje veličine.
Dodajte preostale sastojke i promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite odmah.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)