Savršena kombinacija: Ražnjići od lososa i tikvica
Morate da probate
POTREBNO – za 4 porcije:
Za čimičuri sos:
- 1 i po šolja grubo seckanog svežeg peršuna
- 1 i po šolja grubo seckanog korijandera
- 1 glavica crnog luka, sitno isečena
- 3 čena belog luka, samlevena
- 4 grančice origana
- ½ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1/3 šolje crvenog vinskog sirćeta
Za ražnjiće:
- 2 tikvice, isečene na tanke kolutove
- 900 g lososa, isečenog na kockice
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- ¾ kašičice sušenog origana
- ¼ kašičice mlevenih pahuljica crvene paprike
- so i biber
- 2 limuna
PRIPREMA:
Za pripremu čimičuri sosa u procesoru za hranu usitniti peršun, korijander, crni i beli luk i origano. Dodati maslinovo ulje i sirće i miksati dok se ne dobije relativno glatka smesa. Pokriti i ostaviti sa strane.
Za pripremu ražnjića potrebno je na 12 štapića nanizati naizmenično tikvice i losos. Premazati zatim svaki ražnjić maslinovim uljem sa svih strana i začiniti origanom, pahuljicama crvene paprike, biberom i solju.
Zagrejati veliki tiganj na srednjoj temperaturi. Staviti ražnjiće da se prže i uz okretanje svaku stranu pržiti oko 3 minuta. Na samom kraju iscediti polovine limuna preko ražnjića. Služiti odmah uz čimičuri sos.