SJAJAN NEDELJNI RUČAK Spremite baštovanski kupus sa junetinom
Kada je sezona mladog kupusa, slatki kupus sa junetinom ume da bude prava poslastica! Možete ga skuvati sa mesom po želji, a takođe i vegetarijanska verzija je savršeno ukusna!
Sastojci:
1,2 kg junećih rebara
1,5 kg mladog kupusa
2 paradajza
2 šargarepe
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 supene kašike paradajz pirea
supena kašika mlevene paprike
so, biber, suvi začin, lovor list
Priprema:
U veli lonac stavite isečena rebra, dodajte povrće isečeno na krupne komade, prelijte hladnom vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi 1,5 sat poklopljeno. Izmešajte pire od paradajza i mlevenu papriku sa malo supe, sipajte u lonac, dodajte začine i sve dobro promešajte. Kupus isecite na osmine i stavite u lonac da se sve zajeno skuva. Mladi kupus ima dosta tečnosti tako da nije potrebno da se dodaje tečnost. Kuvati na umerenoj temperaturi dok kupus ne omekša. Poslužiti uz dobar crni hleb sa semenkama.
Prijatno!
BONUS VIDEO: