SJAJAN NEDELJNI RUČAK Spremite baštovanski kupus sa junetinom
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

1,2 kg junećih rebara

1,5 kg mladog kupusa

2 paradajza

paprika

2 šargarepe

glavica crnog luka

2 čena belog luka

praziluk

2 supene kašike paradajz pirea

supena kašika mlevene paprike

so, biber, suvi začin, lovor list

Priprema:

U veli lonac stavite isečena rebra, dodajte povrće isečeno na krupne komade, prelijte hladnom vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi 1,5 sat poklopljeno. Izmešajte pire od paradajza i mlevenu papriku sa malo supe, sipajte u lonac, dodajte začine i sve dobro promešajte. Kupus isecite na osmine i stavite u lonac da se sve zajeno skuva. Mladi kupus ima dosta tečnosti tako da nije potrebno da se dodaje tečnost. Kuvati na umerenoj temperaturi dok kupus ne omekša. Poslužiti uz dobar crni hleb sa semenkama.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading