BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati
Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sastojci:
2 tikvice,
3 jajeta,
kukuruzno brašno,
so i
mast
Za sos:
kašika masti,
voda,
mirođija,
so i
sirće.
Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, priprema:
Tikvice očistiti i iseći na kolutove, ali, da ne budu jako tanki, ili ako su veće, iseći po dužini i dobijene komade preseći na pola.
Dobijene komade posoliti i ostaviti da puste vodu.
U tiganj staviti mast da se zagreje a za to vreme umutiti jaja.
Tikvice uviti u kukuruzno brašno, pa u jaja i peći u vreloj masti da se ispeku.
Kad se tikvice ispeku, staviti mast u šerpicu da se zagreje i dodati brašno da se malo isprži, uz stalno mešanje.
Potom dodati šolju vode i iseckanu mirođiju i mešati da se sos zgusne, posoliti i dodati sirćeta po ukusu.
Služiti pohovane tikvice sa sosom od mirođije.