LAGANI LETNJI RUČAK Pasta sa povrćem, učiniće vaš dan idealnim

alo.rs/S.Ć. | Žena 21.06.2022 08:57

​Špagete sa povrćem ​spremite od paradajza, patlidžana, sa spanaćem i rikotom ili čeri paradajzom, belim lukom i mocarelom. Ovo su takođe jela vrlo prilagodljivog ukusa

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

Veća glavica luka
2 čena belog luka
3 paradajza
1 tikvica
1 manji patlidžan
2 paprike
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
Pola kese paste

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice. Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.

Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u ​blender setu​ ili ​štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više