UKUSNIJI I LEPŠI OD SLADOLEDA Kolač Rimljanka raspametiće vas sa svojih 5 kremastih slojeva
Sastojci za koru: 5 belanaca, prstohvat soli, 7 kašika šećera, pola kašike kakao praha, 7 kašika mlevenih oraha ili lešnika, 5 ravnih kašika brašna.
Za fil: 700 ml mleka, 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 2 pudinga od vanile, 200 g margarina, 50 g šećera u prahu, 100 g šlag krema sa ukusom vanile, 120 ml mleka, 150 g čokolade za kuvanje, 100 g mlečne čokolade, 7 kašika mlevenih ili seckanih oraha ili lešnika.
Priprema: Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i so, pa dodati ostale sastojke i lepo sjediniti, pa prebaciti smesu u pleh veličine oko 23x23 i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Od mleka odvojite oko 50 ml, a ostatak stavite da se zagreva u šerpi. Žumanca i šećer umutite, pa dodajte prašak za puding i odvojenih 50 ml mleka. Lepo sve sjedinite tako da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku. Kad se zgusne, sklonite sa šporeta da se potpuno ohladi.
Margarin posebno umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u ohlađeni krem, koji ste pre toga takođe malo izmutili mikserom, i sve zajedno lepo umutite da se sjedini. Jednu trećinu krema premažite preko ispečene kore koja se prohladila.
Ostatak fila podelite na dva dela. U jedan deo stavite 150 g čokolade koju ste otopili sa tri kašike ulja ili sa malo slatke pavlake, pa namažite preko žutog fila.
Krem šlag umutite sa 120 ml mleka, pa polovinu dodajte u preostali žuti krem i dodajte orahe ili lešnike i iseckanu mlečnu čokoladu. Premažite preko čokoladnog sloja. Odozgo završite preostalim umućenim šlagom i dekorišite po želji.
Ohladite u frižideru, najbolje preko noći i uživajte u savršenoj kremastoj poslastici!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)