VEČERA ZA PAMĆENJE Spremite pikantni krompir sa slaninom i jajima
Kada jednom spremite krompir na ovaj način verujemo da će se često naći na trpezi. Osim za večeru, možete ga poslužiti i kao glavno jelo... Uživajte!
Sastojci:
maslinovo ulje
1,5 kg mladog krompira
dva-tri čena belog luka
dve sušene ljute paprike
100 g mesnate slanine
četiri jajeta
majčina dušica, bosiljak
so, biber
Priprema:
Mladi krompir dobro oprati, pa kuvati desetak minuta u slanoj, ključaloj vodi da malo omekša. Potom ga ocediti i prebaciti u pleh. Dodati cele čenove belog luka, na trake isečene ljute paprike i sitno seckanu slaninu. Posoliti, pobiberiti, začiniti majčinom dušicom i bosiljkom, preliti maslinovim uljem, te peći u rerni na 200 stepeni 25 minuta. U međuvremenu ispržiti jaja na oko, pa poslužiti uz krompir.
Prijatno!
BONUS VIDEO: