FANTASTIČAN DORUČAK Pancerote na italijanski način, zadovoljstvo u svakom zalogaju
Odlične za doručak ili večeru, jako brzo se pojedu
Sastojci:
200 ml mleka
200 ml vode
1 kašika šećera
7 gr suvog kvasca
1 kašika soli
50ml ulja
600 + 50 gr mekog brašna
Nadev:
250 mocarele
350 gr peradajz pelata
150 gr šunke
italijanski začin ili bosiljak i malo soli
Priprema:
U posudu za mešenje sipati toplo mleko i toplu vodu. Dodati šeće ri kvasac i promešati.
Dodati ulje, malo brašna i so pa opet izmešati.
Dodavati postepeno brašno i mešati, a kasnije umesiti testo.
Ja sam utrošila 600 gr brašna za mešenje.
Foto: Youtube/Printscreen
Umešeno testo pouljiti pa još na stolu izmesiti.
Podeliti ga na onoliko delova koliko panceroti želite da dobijete.
Ja sam dobila 7 velikih.
Oblikovati svaki komad testa u lopticu i staviti na brašnom posutu površinu.
Svaku još lopticu posuti brašnom i ostaviti sat vremena da odstoji.
Ako ostavljate celo testo da stoji onda mu je potrebno 3h.
Za to vreme napraviti nadev.
Foto: Youtube/Printscreen
Sir iseckati, paradajz samleti, dodati začine i so i sve izmešati.
Svaku lopticu rukom razvući ali tako da je sredina nijansu deblja, a krajevi tanji.
Na sredinu staviti nadev od sira, staviti šunku, krajeve namazati vodom i preklopiti.
Stisnuti prstima da se krajevi zalepe.
Redjati na brašnom posutu površinu.
Čim završite punjenje odmah u dublji tiganj sipate dosta ulja i zagrevate na najjačoj vatri a zatim smanjite na nešto slabiju.
Uz pomoć malo brašna testirate da li se ulje zagrejalo.
U zagrejano ulje spuštate pancerote, onu koju ste prvu napravili ta se prva i peče.
Peći po minut sa svake strane pa pako volite pečenije ostavite još malo.
Pečene stavljati na ubrus pa tople poslužiti.
Prijatno.