FANTASTIČAN DORUČAK Pancerote na italijanski način, zadovoljstvo u svakom zalogaju

alo.rs/S.Ć. | Žena 23.06.2022 08:33

Odlične za doručak ili večeru, jako brzo se pojedu

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

200 ml mleka
200 ml vode
1 kašika šećera
7 gr suvog kvasca
1 kašika soli
50ml ulja
600 + 50 gr mekog brašna

Nadev:

250 mocarele

100 gr tvrdog sira ( pecorino )
350 gr peradajz pelata
150 gr šunke
italijanski začin ili bosiljak i malo soli

Priprema:

U posudu za mešenje sipati toplo mleko i toplu vodu. Dodati šeće ri kvasac i promešati.

Dodati ulje, malo brašna i so pa opet izmešati.

Dodavati postepeno brašno i mešati, a kasnije umesiti testo.

Ja sam utrošila 600 gr brašna za mešenje.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Umešeno testo pouljiti pa još na stolu izmesiti.

Podeliti ga na onoliko delova koliko panceroti želite da dobijete.

Ja sam dobila 7 velikih.

Oblikovati svaki komad testa u lopticu i staviti na brašnom posutu površinu.

Svaku još lopticu posuti brašnom i ostaviti sat vremena da odstoji.

Ako ostavljate celo testo da stoji onda mu je potrebno 3h.

Za to vreme napraviti nadev.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Sir iseckati, paradajz samleti, dodati začine i so i sve izmešati.

Svaku lopticu rukom razvući ali tako da je sredina nijansu deblja, a krajevi tanji.

Na sredinu staviti nadev od sira, staviti šunku, krajeve namazati vodom i preklopiti.

Stisnuti prstima da se krajevi zalepe.

Redjati na brašnom posutu površinu.

Čim završite punjenje odmah u dublji tiganj sipate dosta ulja i zagrevate na najjačoj vatri a zatim smanjite na nešto slabiju.

Uz pomoć malo brašna testirate da li se ulje zagrejalo.

U zagrejano ulje spuštate pancerote, onu koju ste prvu napravili ta se prva i peče.

Peći po minut sa svake strane pa pako volite pečenije ostavite još malo.

Pečene stavljati na ubrus pa tople poslužiti.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više