SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
Sastojci:
2 lisnata testa, bilo da je zaledjeno blok ili sveže.
5 srednjih jabuka
150 gr belog i 100 gr smedjeg šećera
1 kašičica cimeta ( po želji više )
sok od pola limuna
1 kašika gustina / skroba
2 kašike vode
Priprema:
Jabuke očistiti pa iseći na kockice.
Staviti u šerpu pa dodati šećer i limun i promešati.
Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Staviti na vatru i kada provi smanjiti na srednju i kuvati 7 – 8 minuta.
Umutiti gustin sa vodom, dodati jabukama, promešati i kada se zgusnulo skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Razvući ga na veličinu velikog pleha od rerne, a zatim na 4 ili 5 traka.
Na svaku traku staviti punu kašiku nadeva.
Ako vam je nesto redji izbegavajte sok, samo jabuke.
Na jednu stranu stavite nadev, a drugom stranom preklopite i zatvorite.
Poslažite u podmazan pleh.
Foto: Youtube/Printscreen
Premazati svaku pitu od jabuka umućenim jajetom i posuti mešavinom kristal šećera i cimeta.
Peći oko 15 minuta, zavisno koliko pečeno volite.
Poslužiti i toplo i hladno.
Prijatno.
BONUS VIDEO