SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje

Slobodanka Ćorić | Žena 23.06.2022 09:00

Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

2 lisnata testa, bilo da je zaledjeno blok ili sveže.
5 srednjih jabuka
150 gr belog i 100 gr smedjeg šećera
1 kašičica cimeta ( po želji više )
sok od pola limuna
1 kašika gustina / skroba
2 kašike vode

Priprema:

Jabuke očistiti pa iseći na kockice.

Staviti u šerpu pa dodati šećer i limun i promešati.

Ostaviti da odstoje 10 minuta.

Staviti na vatru i kada provi smanjiti na srednju i kuvati 7 – 8 minuta.

Umutiti gustin sa vodom, dodati jabukama, promešati i kada se zgusnulo skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Razvući ga na veličinu velikog pleha od rerne, a zatim na 4 ili 5 traka.

Na svaku traku staviti punu kašiku nadeva.

Ako vam je nesto redji izbegavajte  sok, samo jabuke.

Na jednu stranu stavite nadev, a drugom stranom preklopite i zatvorite.

Poslažite u podmazan pleh.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Premazati svaku pitu od jabuka umućenim jajetom i posuti mešavinom kristal šećera i cimeta.

Peći oko 15 minuta, zavisno koliko pečeno volite.

Poslužiti i toplo i hladno.

Prijatno.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više