MALO SE POIGRAJTE I SLATKO RUČAJTE Spremite divan ručak sa vezanim sarmama (VIDEO)
Spremite divan ručak sa vezanim sarmama, ukus će vas oduševiti
Potrebno je:
1 glavica slatkog kupusa
1 lonče od 100gr. pirinča
1 veća šargarepa
veza mladog crnog luka
1 mladi krompir
100 ml kuvanog paradajza
2 kašičice brašna
1 svež paradajz
crvena ml. paprika
beli luk
biber, so
peršunov list
ulje
Priprema:
U dublju šerpu staviti izdubljeni kupus i kuvati 5 minuta pa hvataljkom odvojiti listove i ohladiti.Skinuti nožem koren i naši listovi su spremni za spremanje najbolje posne sarme.
Foto: Bakina kuhinja
Iseckati sitno crni luk, dodati seckanu šargarepu pa propržiti, dodati opran pirinač, krompir, sečen paradajz na kockice, beli luk, biber, papriku crvenu mlevenu i izjednačiti.List raširiti na dasku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice i uviti sarmu spravljajući list da sarma bude što tvrđe uvijena.
Foto: Bakina kuhinja
Tepsiju podmazati pa ređati sarmice.Uzeti 300 ml tečnosti gde se kuvao kupus pa ubaciti 2 kašičice brašna i žicom promućkati.
Dodati 100 ml duvanog paradajza pa preliti sarmice. Još malo premazati uljem i peći u rerni na 220 stepeni C oko 50-60 minuta.
Foto: Bakina kuhinja
Možete je pokriti do polovine pa otkriti da zarumene.
Ja sam se malo igrala pa svaku sarmicu vezala prejem mladog crnog luka, između sam stavila po komadić paradajza.Uživajte!
BONUS VIDEO: