GOTOVO ZA SAMO 30 MINUTA Napravite sami preukusan džem od dinja
Foto: Bakina kuhinja

Iako mnogima, po ovim visokim temperaturama, nije baš do kuvanja, kada je u pitanju džem od dinja, sigurni smo da ćete vrućini progledati kroz prste.

SASTOJCI:

1,5 kg dinje
dve šolje šećera
sok od limuna
pola kašičice ekstrakta vanile

PRIPREMA:

Dinju očistiti, iseći na kocke, staviti u adekvatnu posudu, pa posuti šećerom i preliti sokom od limuna. Promešati i ostaviti da odstoji najmanje šest sati. Prebaciti u šerpu sa debljim dnom, te kuvati na jakoj vatri uz neprekidno mešanje oko 25 minuta. Skloniti sa ringle, umešati vanilu, pa sipati u prethodno sterilisane tegle. Čuvati na suvom i tamnom mestu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading