TRADICIONALNO JELO SRPSKE KUHINJE Punjene paprike, fantastični letnji ručak
Sastojci:
1 veća glavica crnog luka
1 kašika suvog začina ( opciono )
1 kašičica soli
1 ravna kašičica bibera ili po želji više
1 kašičica peršunovog lista
150g pirinča / riže
7 – 8 komada većih babura paprika
100 ml ulja
1 puna kašika mekog brašna
1 kašičica mlevene, crvene paprike
500 – 750ml paradajz soka
Priprema:
Crni luk sitno iseckati.
Mlevenom mesu dodati crni luk i navedene začine, kao i opran pirinač.
Rukom dobro smesu izmesiti, da postane ujednačena.
Opciono se stavlja jedno jaje, može i nemora. Neko stavi, a neko ne.
Papriku oprati pa joj odstraniti peteljku i seme ( izdubiti je ).
Napuniti nadevom papriku, ali ne baš skroz do vrha jer će smesa da nabubri.
Nije potrebno ičim zatvarati jer je masa kompaktna i neće cureti napolje.
U veći lonac sipati ulje i zagrejati.
Dodati brašno i mešati dok ne postane blago žute boje.
Zatim dodati crvenu papriku, mešati 30ak sekundi pa naliti paradajz sok i otprilike litru vode.
Poslagati papriku i naliti vode ako fali još, kako bi paprika bila prelivena.
Staviti da se juva na jaču vatru pa pre nego što provri smanjiti na srednju do slabiju i ostaviti 90 minuta da se kuva.
Paziti da voda ne uvri, ako je potrebno malo doliti vrele vode.
Na kraju probadi čorbu, ako je potrebno dosoliti i posuti peršunovim listom.
Servirati toplu.
Prijatno.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)