TRIKOVI KOJE SVAKA ISKUSNA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Ovako se pravilno zamrzava voće, povrće i meso
Foto: Bakina kuhinja

 

KAKO PRAVILNO ZAMRZNUTI BORANIJU

Najbolje je zamrznuti olovku boraniju žutu ili zelenu.Oprati očistiti i iseći na pola.Bariti 5 minuta pa je prebaciti u hladnu vodu još 5 minuta.

Izvaditi na krpu da se prosuši i ohladi.

Spakovati u kese i po mogućnosti izvući vazduh da bi se bolje čuvala.

OSTALO POVRĆE:

BROKOLI, KARFIOL KELJ dobro oprati pod vodom od prljavštine i insekata koji se zavuku.Pokidati cvetove i blanširati 2 min.

TRIKOVI KOJE SVAKA ISKUSNA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Ovako se pravilno zamrzava voće, povrće i meso

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 

Foto: Bakina kuhinja

 

 

PAPRIKA se ne mora blanširati ali se pečena zamrzava neljuštena

CELER PAŠKNAT  2 minuta blanširanja

TIKVICA 2 minuta

PLAVI PATLIDŽAN oprati, iseći na kolutove 2 cm, potopiti u slanu vodu 5 minuta, pa blanširati 4 -5 minuta

NE ZAMRZAVATI krastavac, zelenu salatu, praziluk , krompir rotkvice

OSNOVNO PRAVILO ZA SVE POVRĆE: posle blanširanja staviti toliko u hladnu vodu koliko dugo se blanšira

TRIKOVI KOJE SVAKA ISKUSNA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Ovako se pravilno zamrzava voće, povrće i meso

Foto: Bakina kuhinja

 

 

MESO:

PILETINA: u zamrzivaču čuvati u komadima 4-5 meseci, celo pile do 12 meseci

SVINJETINA: čuvati 4-6 meseci, pečenje do 12 miseci

IZNUTRICA: džigerica, viršle 1-2 meseca

MLEVENO MESO: čuvati 2-3 meseca

JAGNJETINA: 9 meseci

GOVEDINA čuvati u zamrzivaču do 12 meseci

VOĆE: najbolje pakovati voće u kriškama i očišćeno od peteljki

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading