KAKO ODABRATI UKUSNE BRESKVE Na ovo treba obratiti pažnju
Breskve su u Evropu stigle iz Persije, ali su u Kini gajene i mnogo pre dolaska na evropsko tlo. Postoje zapisi da je breskva neko vreme nosila ime "persijska jabuka", a u kineskoj književnosti često su opisivani cvetovi i stabla sa zrelim plodovima
Postoji nekoliko saveta koje možete da zapamtite i svaki put uživate u najukusnijim breskvama.
Najbolji način da odaberete savršenu breskvu
Obratite pažnju na boju breskve
Iako je mirisna breskva uvek dobar znak, ona nije glavni pokazatelj da li će biti dobra ili ne, boja je najvažnija.Breskve treba da imaju žive tonove i boje.
Pazite da ne kupite one sa zelenim tonovima, što je znak da je breskva prerano ubrana.
Tekstura breskve
Breskve postaju slađe i sočnije kako sazrevaju. Njihovo stiskanje će vam reći u kojoj su fazi. Lagano pritisnite, ako je breskva mekana to je znak da je spremna za jelo.
Čuvanje
Kada donesete breskve kući, čuvajte ih na sobnoj temperaturi. Najbolje je da ne budu jedna na drugu kako ne bi brzo propale. Ukoliko počnu da se boraju to je znak da počinju da se suše.
BONUS VIDEO: