KAKO ODABRATI UKUSNE BRESKVE Na ovo treba obratiti pažnju

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 24.06.2022 19:20

Breskve su u Evropu stigle iz Persije, ali su u Kini gajene i mnogo pre dolaska na evropsko tlo. Postoje zapisi da je breskva neko vreme nosila ime "persijska jabuka", a u kineskoj književnosti često su opisivani cvetovi i stabla sa zrelim plodovima

Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko saveta koje možete da zapamtite i svaki put uživate u najukusnijim breskvama.

Najbolji način da odaberete savršenu breskvu

Obratite pažnju na boju breskve

Iako je mirisna breskva uvek dobar znak, ona nije glavni pokazatelj da li će biti dobra ili ne, boja je najvažnija.Breskve treba da imaju žive tonove i boje.

Pazite da ne kupite one sa zelenim tonovima, što je znak da je breskva prerano ubrana.

Tekstura breskve

Breskve postaju slađe i sočnije kako sazrevaju. Njihovo stiskanje će vam reći u kojoj su fazi. Lagano pritisnite, ako je breskva mekana to je znak da je spremna za jelo.

Čuvanje

Kada donesete breskve kući, čuvajte ih na sobnoj temperaturi. Najbolje je da ne budu jedna na drugu kako ne bi brzo propale. Ukoliko počnu da se boraju to je znak da počinju da se suše.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više