KROMPIR ZAPEČEN U TIGANJU JE NEŠTO ŠTO MORATE DA PROBATE Uz dodatak sira koji se topi i hrskavu slaninu imaćete obrok iz snova
Sastojci:
800 g krompira
300 g slanine
300 g tvrdog sira
1 jaje
2 kašike kukuruznog skroba
so, biber, začinska paprika, origano
Priprema:
U tiganj stavite maslinovo ulje da se zagreje, a za to vreme iseckajte krompir na kolutove, kojem treba da dodate skrob.
Poređajte kolutove krompira i tiganj i pecite oko 6 minuta.Okrećite kolutove krompira na svakih 3 minuta, a zatim umutite jaje i zalijte krompir.
Pečeni krompir izvadite na tanjir, pa u tiganj sipajte novi krompir, poređajte isto kao prethodni.
Pecite sa jedne strane poklopljen, pa okrenite i poređajte sir i slaninu, prethodno pecite slaninu u tiganju 2 minuta na jakoj vatri.
Na prvi krompir koji ste stavili dodajte sir i slaninu, pa pospite rendani sir. Pokrijte tiganj poklopcem i dodajte malo peršuna.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)