DOMAĆA LEPINJA JE BOLJA NEGO KUPOVNA Ovako se pravi korak po korak-spolja hrskava, unutra mekana (VIDEO)

bakina kuhinja/Alo.rs/J.M. | Žena 25.06.2022 10:21

Nema potrebe da kupujete lepinju iz pekare, kada možete da napravite domaću kod kuće

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 

 

Potrebno je:

300 gr brašna

10 gr kvasca
1 kašicica  šećera
malo soli
2 kašičice ulja
200 ml. mleka
20 ml vode

Priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer pa kad kvasac zapeni dodati ulje brašno so i zamesiti mekše testo. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti 20 min pokriveno, obraditi rukama i razvući u tepsiji koju smo premazali uljem ili obložili pek papirom. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Peći na 220 stepeni C 25 min da lepo porumeni.Pečenu lepinju pokriti krpom.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više