KOMPOT OD BRESKVI SA VANILOM Domaća poslastica koja sigurno neće dočekati zimu
Jednostavan i dobro provereni recept koji će svakom uspeti, čak i početnicima u pripremi zimnice. Dovoljno je nekoliko sastojka, a uživanje je zagarantovano
Sastojci:
četiri kilograma breskvi
kilogram šećera
sok od manjeg limuna
četvrtina štapića vanile po tegli (opciono)
Priprema:
Breskve oguliti, očistiti od koštica, pa iseći na polovine ili četvrtine. Složiti u prethodno sterilisane tegle, dodati vanilu. Skuvati sirup od šećera, limuna i dve litre vode, sipati u tegle da breskve ogreznu, pa dobro zatvoriti. Na dno šerpe staviti platnenu krpu, te preko nje poređati tegle, vodeći računa da se ne dodiruju. Sipati vodu do vrha tegli i kuvati na umerenoj vatri dok ne počne da ključa. Smanjiti temperaturu i lagano krčkati još 15-20 minuta.
BONUS VIDEO: