SPREMITE MISIRNU ŠTRUDLU SA JABUKAMA Mekana kao duša, a uz dodatak suvog grožđa ukus će biti neodoljiv
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

pakovanje lisnatog testa

četiri jabuke
200 g šećera
150 g suvog grožđa
jaje
60 ml mleka
šećer u prahu za posipanje

Odmrznite lisnato testo.Jabuke oljuštite i isecite na kockice, dodajte šećer i suvo grožđe i ostavite da malo odstoji.

Rastanjite lisnato testo, pa po sredini celom dužinom rasporedite smesu s jabukama.Preklopite ivice, tako da formirate oblik valjka.

Umutite jaje i mleko i time premažite štrudlu.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok ne porumeni.Štrudlu ostavite da se malo ohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading