NAPRAVITE KREMASTI ČIZKEJK Obogaćen čokoladom i puterom od kikirikija
Danas smo se odlučili za ovaj kremasti recept, koji će oduševiti sve sladokusce zbog fenomenalne kombinacije čokolade i kikiriki putera.
Sastojci:
10 krekera
7 kašika putera
krem sir 680 g,
1 ½ šolje šećera u prahu 240 g
1 kašičica ekstrakta vanile
1 ½ šolje čokoladne
2 šolje putera od kikirikija 480 g
1 šolja šećera 120 g
Priprema:
Krekere stavite u plastičnu kesu i oklagijom izdrobite u sitne mrvice.
Sipajte mrvice krekera u činiju i pomešajte sa otopljenim puterom, mešajući dok tekstura ne bude poput blago vlažnog peska.Utisnite mrvice krekera u ravnomernom sloju na dno tepsije od 23 cm. Ohladite.
U velikoj posudi pomešajte omekšani krem sir dok ne postane glatko.
Dodajte šećer u prahu i nastavite da miksate dok nema grudvica.Dodajte vanilu i otopljenu čokoladu i mešajte dok se boja ne ujednači.
U velikoj posudi pomešajte rastopljeni puter od kikirikija i šećer.Prelijte smešu preko kolača od sira u kalupu za tortu.Koristite nož ili lopaticu da ravnomerno rasporedite i zagladite vrh.Ostavite u frižideru 2-4 sata.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)