SPREMITE ŠPAGETE SA ĆUFTAMA I PARADAJZOM Ručak kojem niko ne može da odoli
SASTOJCI:
400 g špageta
kilogram mlevenog junećeg mesa
šolja prezli, jaje
120 g kačkavalja
maslinovo ulje
so, biber
ZA SOS:
šolja paradajz pelata
dva čena belog luka
suva ljuta papričica
so, biber, začin
PRIPREMA:
U činiji pomešati meso, prezle, veće jaje, rendani kačkavalj, so, biber i malo maslinovog ulja, pa formirati ćufte.
Pržiti u tiganju na umerenoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Izvaditi iz tiganja i staviti na toplo.
U loncu zagrejati maslinovo ulje za sos. Papričicu samleti, beli luk sitno iseckati, pa kratko propržiti i preliti pelatom.
Dodati so, biber i začine po ukusu, pa u sos ubaciti ćufte. Krčkati na laganoj vatri sat vremena. Špagete skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Kada su gotove, preliti ih sosom i odmah poslužiti.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)