ŽELE U LUBENICI Osvežava, a idealna je poslastica za vrele dane
Osim što zaslađuje i osvežava, ovo sočno voće odlično je i za detoksikaciju. Pomaže kod bolesti bubrega, podiže imunitet, sprečava srčani i moždani udar, a odlično je i za kosti.
SASTOJCI:
polovina manje lubenice
150 g šećera
12 listića želatina
sok i rendana kora dva limuna
PRIPREMA:
Polovinu manje lubenice izdubiti kašikom, pa "meso" očistiti od koštica, staviti u blender i dobro izmiksati.
Procediti kroz cediljku, pulpu baciti, a sok sačuvati. Potom šolju soka sipati u šerpicu, dodati šećer, te mešati na tihoj vatri dok se ne istopi.
Skloniti sa ringle i malo prohladiti. Želatin u međuvremenu natopiti u vodi prema uputstvu sa pakovanja, pa ocediti i staviti u topli sok od lubenice.
Mešati dok se ne otopi, dodati sok i rendanu koru limuna i preostali sok, sjediniti, pa sipati u izdubljenu koru lubenice.
Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne, seći na kriške i poslužiti.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)