TORTA ZA SVA VREMENA Ledena kraljica, savršenstvo ukusa
Foto: Printscreen

Potrebno je: 

Za kore:

  • belanca 15
  • šećer 18 kašika
  • brašno 3 kašike
  • mleveni orasi 30 kašika
  • bela čokolada 300 g
  • maslac 50 g

Za 1. fil:

  • žumanca 15
  • šećer 300 g
  • bela čokolada 75 g
  • maslac 250 g

Za 2. fil:

  • slatka pavlaka 500 ml

Za glazuru:

  • bela čokolada 200 g
  • maslac 125 g

Priprema:

Umutite pet belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šest kašika šećera, kašiku brašna i na kraju deset kašika mlevenih oraha. Ispecite tri takve kore. Na svaku koru sipajte po 100 grama bele čokolade rastopljene sa maslacem.

Skuvajte žumanca na pari sa šećerom. Dodajte rastopljenu belu čokoladu. U prohlađenu smesu dodajte penasto umućen maslac. Umutite slatku pavlaku.

Ređajte koru prelivenu čokoladom, žuti fil, slatku pavlaku i tako dok ne utrošite sav materijal. Ukrasite glazurom napravljenom od bele čokolade rastopljene sa maslacem.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading