OBOŽAVAĆETE IH Tri hladne letnje čorbe
Tokom vrelih dana ne zaboravite da svom organizmu obezbedite dovoljno tečnosti
Naš organizam tokom velikih vrućina zahteva dodatnu hidrataciju, kako vodom tako i drugim hranljivim tečnostima kakve su supe i čorbe.
Naravno, tokom leta nikako nam neće prijati vrele supe i čorbe, ali su zato hladne čorbe odličan izbor, a ovo može biti i savršen obrok s obzirom da se tokom leta uglavnom jede laganija hrana.
Donosimo vam tri recepta za letnje čorbe koje možete napraviti uz pomoć blendera i to za svega 10 minuta.
Čorba sa povrćem
Sastojci:
1 avokado (bez kože i semenke)
4 paradajza
pola kašičice bosiljka
4 kašike maslinovog ulja
Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i umutite. Ako bude previše gusta dodajte tečnosti. Sipajte u činije i ukrasite po želji.
Salsa i crni pasulj
Sastojci:
2 konzerve crnog pasulja
1 ipo šolja bilo kog bujona
1 šolja bilo koje salse
1 kašičica kima
1/4 šolje kisele pavlake
2 iseckana mlada luka
Priprema: Stavite sve sastojke u blender i izmešajte. Smesa treba da bude kremasta. Stavite je u šerpu i zagrevajte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne zagreje. Ako želite da je jedete hladnu, stavite je u frižider do posluživanja. Ako želite da jedete toplu, ukrasite vlascem i dodajte pavlaku.
Čorba od manga
Sastojci:
1 veliki zreli mango
2 šolje pilećeg bujona
1 kašika seckanog đumbira
1 kašičica mlevene ljute paprike
1 šolja jogurta
2 kašike peršuna
Priprema: Stavite sve sastojke u blender osim jogurta. Sipajte pola šolje bujona i umutite. Premestite čorbu u drugu činiju i dodajte ostatak bujona i jogurt. Ukrasite peršunom.
BONUS VIDEO: