Jednostavan za pripremu: Rižoto sa tikvicama
Nestaće za tren oka
Sastojci:
- 1 kocka supe od povrća
- 1 crni luk
- 1 veza peršuna
- 700 g tikvica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 300 g pirinča
- 200 ml belog vina
- 1,5 kašičica soli
- 50 g putera
- 50 g krem sira
- 50 g parmezana
Priprema:
U ključalu vodu (650 ml) stavite kocku supe, a zatimi seckajte luk i peršun, a tikvice izrendajte. Sipajte maslinovo ulje u tiganj, pa dodajte luk, a kada se on malo bude upržio, dodajte pirinač koji ste prethodno oprali.
Ostavite tako oko dva minuta i onda sipajte belo vino, pa kuvajte dok ne ispari, a zatim dodajte tikvice. Ostavite tako još 15 minuta, a onda posolite. Postepeno dodajte bujon (250 ml), a kada bude ispario dodajte još (120 ml) i mešajte, a kada i to bude isparilo, dodajte još (80 ml).
Šporet ugasite, ali jelo ne pomerajte sa ringle. Dodajte puter i mešajte dok se sve ne sjediniti. Nakon toga dodajte krem sir, a na kraju i parmezan.