Jednostavan za pripremu: Rižoto sa tikvicama

Ljubica Čurović | Žena 02.07.2022 18:00

Nestaće za tren oka

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  1 kocka supe od povrća 
  •  1 crni luk 
  •  1 veza peršuna
  •  700 g tikvica
  •  4 kašike maslinovog ulja
  •  300 g pirinča 
  •  200 ml belog vina
  • 1,5 kašičica soli
  •  50 g putera
  •  50 g krem sira 
  •  50 g parmezana

Priprema:

U ključalu vodu (650 ml) stavite kocku supe, a zatimi seckajte luk i peršun, a tikvice izrendajte. Sipajte maslinovo ulje u tiganj, pa dodajte luk, a kada se on malo bude upržio, dodajte pirinač koji ste prethodno oprali.

Ostavite tako oko dva minuta i onda sipajte belo vino, pa kuvajte dok ne ispari, a zatim dodajte tikvice. Ostavite tako još 15 minuta, a onda posolite. Postepeno dodajte bujon (250 ml), a kada bude ispario dodajte još (120 ml) i mešajte, a kada i to bude isparilo, dodajte još (80 ml).

Šporet ugasite, ali jelo ne pomerajte sa ringle. Dodajte puter i mešajte dok se sve ne sjediniti. Nakon toga dodajte krem sir, a na kraju i parmezan.

Expand player
Pogledajte više