DOMAĆI SLADOLED OD KAJSIJA Bolji nego kupovni,a treba vam samo par sastojaka
Umesto da pojedete čokoladu, napravite domaći sladoled od sezonskog voća i to od kajsija
Sastojci:
400 g zrelih kajsija
120 ml vode
100 g šećera
250 ml slatke pavlake
pola kašičice ekstrakta vanile
nekoliko kapi soka od limuna
Priprema:
Izvadite koštice iz kajsija i isecite ih na kriške. Stavite ih u šerpicu, i dodajte pola šolje vode, pa stavite da proključa. Zatim poklopite i ostavite tako desetak minuta, mešajući povremeno dok kajsije ne omekšaju.
Ostavite kajsije da se ohlade, a zatim ih izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst sneg, dodajte ekstrakt vanile, nekoliko kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama.
Blendirajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu. Sipajte u posudu za sladoled i stavite u zamrzivač da se dobro ohladi. Služite uz preliv po želji.
BONUS VIDEO: