IDEALAN JE ZA SVE SALATE Napravite domaći preliv sa belim lukom
Dobar preliv će poboljšati ukus svake salate, ali i pečenog mesa. Da biste napravili ukusan preliv ne treba vam puno skupih namirnica, naprotiv sve ih već imate kod kuće
Sastojci:
150 ml maslinovog ulja
65 ml soka od limuna
3 čena belog luka
1 kašičica senfa
malo naribane kore limuna
so, biber
Priprema:
Beli luk naseckajte što sitnije, pa ih stavite u staklenu činiju ili teglicu.Sipajte maslinovo ulje, limunov sok pa sve dobro promešajte.Potom dodajte senf i koru limuna, pa sve žačinite po ukusu.Ukoliko želite možete dodati i suvo žačinsko bilje po želji, kao što su origano, bosiljak ili ruzmarin.Ukoliko ste preliv pravili u teglici zatvorite poklopac i dobro protresite da se sastojci pomešaju.Čuvajte ga u frižideru, a pre svake upotrebe ga dobro promešajte.
BONUS VIDEO: